Samen bidden in Alblasserdam.
Ook in Alblasserdam zal er op 15 januari een uur van gebed worden gehouden rondom de coronacrisis door een aantal predikanten en voorgangers . Het initiatief ertoe ontstond na een ontmoeting van predikanten en voorgangers met Burgemeester en Wethouders in december. Vanaf 10.30 uurwordt er een gezamenlijk gebedsuur gehouden vanuit het gebouw van de Jozuagemeente. Voorgangers lezen een Bijbelgedeelte en spreken een gebed uit; afgewisseld met diverse liederen. U wordt uitgenodigd dit uur mee te beleven of achteraf te volgen. Onderstaand de link waaronder dit te volgen is.
samen bidden

Nationaal gebed voor vrede en verbinding op 15 januari

Aan de vooravond van de Week van gebed voor eenheid vindt op zaterdag 15 januari een Nationaal Gebed plaats. De initiatiefnemers zijn getroffen door de verdeeldheid tussen mensen, in geloofsgemeenschappen en de samenleving naar aanleiding van de aanhoudende coronacrisis. In het gebed wordt God gevraagd om vrede, verbinding, mildheid en eenheid.

In een programma van 20.00 – 21.30 uur spreken diverse christelijke vertegenwoordigers een gebed uit. Daarnaast wordt er aan de hand van persoonlijke verhalen duidelijk hoe de coronacrisis mensen raakt. Het programma is live te volgen via www.nationaalgebed.nl en wordt verzorgd door de EO. Overige initiatiefnemers zijn de Protestantse Kerk in Nederland, Niet Alleen, de Raad van Kerken in Nederland, Samen Kerk in Nederland en MissieNederland.