16-01-2019 in Landvast, film 'Snelwegkerk'

Vanuit de organisatie van Leren en Ontmoeten wordt op 16 januari in Landvast de film 'Snelwegkerk' vertoond.

Deze ontroerende documentaire won vorig jaar het Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire.

In de film trekt een wonderlijke wereld aan ons voorbij: die van kapelletjes langs de snelweg te midden van benzinestations en fastfoodrestaurants, waar lokale bewoners en voorbijgangers hun toevlucht zoeken en ziel blootleggen. We krijgen een zeer intiem portret van deze mensen, maar ook een inkijkje in de grote thema's die bij ons allemaal leven.

Een 'mysterieuze, vervreemdende film met sterke visuele stijl, uitgekiende montage met mooie lichte toets,' aldus de Gouden Kalf jury. Ook De Volkskrant noemt het 'een parel van een film' en het filmfestival 'een wonderschone ontdekkingstocht'.

Na afloop van de documentaire is er een nagesprek met regisseur Elsbeth Fraanje.

De avond wordt georganiseerd door de Bethlehemkerk en Morgenster in Papendrecht en de Havenkerk en Ontmoetingskerk in Alblasserdam.

Entree € 5,00

Reacties publiek:
"Indrukwekkende film die je voorlopig niet loslaat."
Indringend en persoonlijk, zo op de huid de levens van mensen gefilmd. We zijn er diep door geraakt."
"Een fan-tás-tische film! Dat documentaire zo aangrijpend en grappig tegelijk kan zijn!"

Voor reservering: www.landvast.nl

Cast & Crew