We staan op de drempel van een nieuw seizoen. Wel wat anders dan anders. Door de corona-crisis was het lastig om plannen te maken, activiteiten voor te bereiden enzovoort. En de onzekerheid is nog steeds groot. Toch gaan we met goede moed van start. Omdat we weten van een God die met ons meetrekt, voor ons uitgaat, wegen wijst! Het thema van het nieuwe seizoen is ‘Anders verder’. In meerdere opzichten is dat waar: verder gaan in en na een crisis is anders, je kunt niet zomaar terug naar hoe het was, en of je dat moet willen?! Samen willen we onderzoeken en gaan we ook ondervinden hoe dan ‘anders verder’. Anders verder: als Havenkerk en Ontmoetingskerk hopen we komend seizoen ook verdere stappen te zetten op de weg van eenwording van onze beide wijkgemeenten. Natuurlijk krijgt u als gemeente alle gelegenheid om daar over mee te praten en mee te beslissen.

We hopen dat de diverse huiskringen en gespreksgroepen binnenkort weer van start kunnen gaan, in de setting van de huiskamer of een ruimte in één van de kerkgebouwen. In een volgende Nieuwsbrief leest u meer over de kringen, aanmeldmogelijkheden en startdata!

Ook een aantal andere activiteiten staan al gepland. Bijvoorbeeld drie filmavonden in Landvast. De eerste is op woensdag 11 november, met de film ‘A hidden life’.
We hopen op 25 november alsnog de indrukwekkende voorstelling van Kees van der Zwaard te kunnen laten zien (eerder uitgesteld vanwege de lockdown) over de laatste levensdagen van Dietrich Bonhoeffer, ‘Wie ben ik?’

Er zullen ongetwijfeld nog allerlei activiteiten bijkomen, mede afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona. Wat we in ieder geval hopen is dat we kunnen blijven bouwen aan ons gemeente-zijn, blijven oefenen in de navolging van Jezus Christus, blijven omzien naar elkaar, naar de ander. Anders misschien, maar wel verder in het spoor van de ene Heer, de altijd-trouwe God. Op hoop van zegen!

ds. Carol van Wieren en ds. Hans van Walsum