Nieuws

 

De geplande gemeentevergadering van 19 november wordt uitgesteld tot nader bericht.               

Filmavond Landvast 13 november

Das schweigende Klassenzimmer

Een Oost-Duitse schoolklas hoort in 1956 over het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjettroepen.

Uit solidariteit besluiten de leerlingen de slachtoffers gedurende twee minuten stilte te herdenken.

Het is een klein gebaar met grote gevolgen. De schooldirectie is in rep en roer. De minister van onderwijs komt aangesneld om de leerlingen van een contrarevolutionaire daad te betichten. De kinderen worden tegen elkaar uitgespeeld om de aanstichter van 'het verzet' te noemen.


Samen met bioscoop Landvast, De Morgenster en de Bethlehemkerk in Papendrecht en de Elthetokerk in Alblasserdam organiseren we dit seizoen weer een drietal filmavonden in Landvast. De eerste staat gepland voor woensdag 13 november a.s. (20.30 uur): ‘Das schweigende Klassenzimmer’.
Reserveren kan via https://www.landvast.nl/movies/1867/das_schweigende_klassenzimmer
Kaarten kosten die avond voor deze voorstelling slechts € 7,-
Voor wie wil is er na de voorstelling nog een kort nagesprek in de bioscoopzaal

 

Stilteviering Op 13 november vindt er weer een stiltedienst plaats; ditmaal in de Elthetokerk. 

De viering begint om 17.00 uur en kenmerkt zich door verstillende liederen,  lezing en verstilling en gebed. Het geheel duurt ongeveer een half uur.   

 

Avond voor mensen in het onderwijs…. (donderdag 14 november Havenkerk) 

Wanneer heb jij het voor het laatst in de kerk over je werk gehad? Misschien dat iemand aan je vroeg hoe het op je werk ging?

En wanneer heb je het voor het laatst in de kerk gehad over hoe je je werk kunt doen vanuit je geloof?

En dan hebben we het niet alleen over een Bijbelverhaal vertellen maar bijvoorbeeld ook over oudergesprekken en omgaan met minder makkelijke collega’s.

Daarom willen we je uitnodigen voor een avond waarin we nadenken over hoe je je geloof kunt verbinden met je werk.       

Het gaat op deze avond over het belang van ons werk en hoe je Jezus kunt volgen op je werk. Wat betekent het geloof in mijn werk? 
 
Vanuit de werkgroep Leren en Ontmoeten willen we een aantal avonden over ‘Geloof in je werk’ organiseren en steeds per avond mensen per vakgebied uitnodigen.

We beginnen op 14 november met een avond voor mensen die in het onderwijs werken.       

Plaats: Havenkerk, aanvang: 19:45 uur koffie, start 20:00 uur.

Collega’s van wie bij ons het mailadres bekend is, ontvangen ook een persoonlijke uitnodiging.

Niet gekregen, maar wel nieuwsgierig geworden?       

Geef je dan voor 11 november op bij  Lisette van Houtum-Boon  ronald_lisette@hotmail.com  0612791401              

Wil je op het laatste moment aanhaken dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!         

Carol van Wieren, Margreet de Deugd en Lisette van Houtum-Boon 
 

Kok Manal

Kok Manal heeft een periode gekook in de keuken van De Havenkerk.

Helaas is dit niet meer mogelijk omdat ze geen oppas meer voor haar zoontje heeft.

Hierdoor is ze gestopt met het koken bij ons in de Havenkerk.

Website Manal klik hier

 

Israëlreis Ontmoetingskerk – Havenkerk.

Vijf jaar geleden organiseerden wij, ds. Carol van Wieren en ds. Els Visser, een reis naar Israël met een groep gemeenteleden uit verschillende kerken. Van 22 april tot 1 mei 2020 willen wij opnieuw een reis met gemeenteleden maken naar Israël .

Zo’n reis is een bijzondere ervaring. Het is indrukwekkend om het land en de verschillende plaatsen te zien waar de bijbelse verhalen zich hebben afgespeeld. Je merkt dat die verhalen daardoor op een nieuwe manier tot leven komen. Het is ook bijzonder om dit land te bezoeken omdat je beseft hoe speciaal het is dat dit volk Israël   er wonen en leven mag, na alles wat er de eeuwen door plaats heeft gevonden aan vervolging, Jodenhaat en poging tot vernietiging.  En je wordt ervan doordrongen dat het een blijvend zoeken is naar wegen om in vrede samen te leven als Joden en Palestijnen , met alle spanningen en conflicten daarbij . Een reis naar Israël is ook mooi omdat we als groep met elkaar optrekken en  in gesprek raken over de bijbelse verhalen en over ons geloof. De meeste dagen sluiten we af met een korte avondoverdenking.

We maken de reis met de christelijke reisorganisatie Drietour die de complete reis verzorgt: de vliegreis, de hotelovernachtingen, de maaltijden, een nederlandstalige gids, de bus met chauffeur en de fooien.

Alles is bij de prijs inbegrepen en die prijs zal rond de 1700 euro per persoon zijn.

 

Globaal ziet het programma er als volgt uit ( wijzigingen voorbehouden):

Dag 1. Vlucht naar Tel – Aviv en transfer naar het hotel in Netanya.

Dag 2. Bezoek aan Caesarea en de Karmel met het klooster Muhraka. Daarna terug naar Netanya voor wat vrije tijd bij de zee.

Dag 3. Vertrek uit Netanya. Bezoek aan de kibboets Nes Ammin met ontmoeting en lunch. Daarna naar de kruisvaardersstad Akko en naar het hotel in Tiberias bij het meer van Galilea.

Dag 4. Bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen en Tabcha, de plaats van de broodvermenigvuldiging. Ook bezoek aan Kapernaüm met resten van de synagoge en het huis van Petrus. In de middag bezoek aan de opgravingen bij Magdala.

Dag 5. We varen met een rondvaartboot op het meer van Galilea waar we een korte viering houden. In de middag bezoek aan het National Park Hula met zijn vele vogelsoorten.

Dag 6. Reis van Tiberias naar Jeruzalem. Onderweg bezoeken we de opgravingen van Beth Sean en het natuurpark Gan Hashlosha. We rijden door de Jordaanvallei naar het zuiden en zien de doopplaats Qasj al Yahud, waar Johannes de Doper gedoopt zou hebben. We bezoeken Qumran, de plek waar Dode Zee-rollen gevonden zijn . Overnachting  in Bethlehem.

Dag 7. Bezoek aan Yad Vashem, het nationaal Holocaustmuseum. ’s Middags wandelen we over de stadsmuren van Jeruzalem en is er vrije tijd.

Dag 8. Bezoek aan de burcht Massada en de Dode Zee. We bezoeken Engedi (de plek waar David zich in de spelonk verborg voor Saul) en de Shulamit waterval. Overnachting in  Jeruzalem.

Dag 9. Wandeling vanaf de Olijfberg langs Gethsemane, de Leeuwenpoort, het badhuis Bethesda, de Via Dolorsa. We maken bij de Klaagmuur de Bar-Mitswa viering mee en bezoeken de Grafkerk en wellicht de Graftuin.

Dag 10. Terugreis naar Amsterdam, rechtstreeks met El Al in de vroege ochtend.

 

 Op 2 oktober houden we een informatieavond in de Havenkerk om 20.00 uur waar iemand van de organisatie Drietour meer vertelt over Israël en de Drietourreizen. Zo  kun je al iets proeven van de reis.

Je kunt ons ook bellen of mailen voor meer informatie.

 

Ds. Carol van Wieren, ds. Els Visser.

Tel. 078-6473783

Mail: wiere322@planet.nl