Open kerk

In het drukke gejakker van het alledaagse leven heeft iedereen wel eens behoefte om een pas op de plaats te maken en een moment tot rust te komen. Hiervoor willen de Ontmoetingskerk en Havenkerk in Alblasserdam tijd en ruimte scheppen. Zelfs letterlijk tijd en ruimte, want vanaf 3 oktober staan elke woensdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur de kerkdeuren van de Havenkerk open.

Iedereen is dan welkom om de Havenkerk te bezichtigen, stil te zijn, een kaarsje te branden of gewoon voor een kop thee of koffie. Er is een groot team met enthousiaste gastheren en –vrouwen die het fijn vinden om een praatje met de gasten te maken. Maar soms heb je behoefte aan een ander gesprek. Er kunnen momenten in je leven zijn waarop het levensvooruitzicht anders wordt. Deze situaties roepen vaak vragen op: Hoe kan ik een goede keuze maken? Hoe ga ik om met uitdagingen of teleurstellingen in mijn werk of relatie? Hoe kan ik verder leven met een ziekte of handicap? Mijn leven is de laatste tijd leeg of eenzaam geworden, hoe komt dat eigenlijk en kan ik daarmee omgaan? De predikanten en kerkelijk werker van de Havenkerk en Ontmoetingskerk willen graag naar je luisteren en je steunen in het proces dat je doormaakt.

Om samen te zoeken naar wat je leven zin, betekenis en kracht geeft. Ds. Hans van Walsum, ds. Carol van Wieren of kerkelijk werker Willemieke Schippers zijn tijdens de OPEN Kerk op woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig, voor wie behoefte heeft aan een (vertrouwelijk) gesprek. Ook de gemeenteleden van de Ontmoetingskerk en Havenkerk kunnen zo gemakkelijk zonder afspraak hen spreken voor allerhande zaken. Zo willen we graag een open en welkome kerk zijn voor onze gemeenteleden, wijkbewoners en de toevallige passant.

Kom ook eens binnenlopen!

ʉۢ De vrijwilligers van de open kerk in de Havenkerk.